Hardloopklassieker 20 van Alphen 2011

Zondag 6 maart 2011 vindt de 46e editie plaats van  20 van Alphen plaats: de jaarlijkse hardloopwedstrijd in Alphen aan den Rijn (2012: klik hier). De openingsklassieker van het wegseizoen heet sinds vorig jaar Carrier 20 van Alphen, naar de nieuwe hoofdsponsor van het evenement. De organisatie geeft dit jaar voor het eerst voorrang aan Nederlands talent: er komt een jong deelnemersveld aan de start met een aantal Nederlandse talenten. Het evenement krijgt zondag dan Nationaal Voorjaarskampioenschap als titel mee.

 

Tot nu toe was het deelnemersveld gericht op het realiseren van een toptijd, maar in de loop der jaren groeide de 20 van Alphen  uit tot een gezellig en sportief topevenement. In dit overgangsjaar doen nog wel een aantal lopers uit Kenia mee: zo komt Bernard Chepkok zijn titel van vorig jaar verdedigen en landgenote Pauline Wangui de titel die ze in 2009 en 2010 behaalde. Er zijn verschillende prestatielopen over meerdere afstanden, maar de ‘echte’ 20 van Alphen voor dames en heren begint om 13.30 uur. Tijdschema: zie website. Deelnemers kunnen op vertoon van hun startbewijs gratis met de trein tussen Gouda, Waddinxveen en Boskoop naar Alphen aan den Rijn. De eerste ‘echte’ 20 van Alpen werd georganiseerd in 1953, maar pas in 1975 werd het een jaarlijkse wedstrijd. In 1987 kreeg de wedstrijd de status van internationale wegwedstrijd en sinds 1991 maakt het deel uit van de Run Classics.

Lees ook:De 20 van Alphen 2012
Lees ook:Carrier 20 van Alphen 2010
Lees ook:‘AD 20 van Alphen’ 2009
Lees ook:Hardlopen: gouden jubileumeditie van de 20 van Alphen
Lees ook:De 20 van Alphen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>